TVXQ..SUPER JUNIOR..BIG BANG..SS501..SHINEE..2PM..2AM..FT ISLAND..MBLAQ..B2ST..UKISS..ZE:A..WONDER GIRLS..2NE1..4MINUTE..KARA..T-ARA..SE7EN..JUNG JI HOON..LEE HYORI..INFINITE..BLOCK B..BOYFRIEND..SITI NURHALIZA..YAMAPI..

Followers

Saturday, July 10, 2010

bila ber-kpop...



ok..post kali ni bukan lah nak menunjuk-nunjuk yang meself ni dah lama sangat dalam dunia kpop..tidak..but sometimes i got annoyed dengan rookies yang baru lagi dalam dunia ni..macam ni..

1. when u baru lagi minat kpop ni x kesah lah starting dari super junior ke 2pm ke wonder girls ke etc etc..don't you ever show off to me since i know much better of kpop than you do..

2. lagi satu..honestly lah when i show some vids kat yang baru lagi dengan kpop ni kan..they have lots and tons of questions which sometimes benda tu kita boleh pikir dengan sendirinye..kadang2..excited nak tengok show tu terus hilang since orang yang kita nak share tu x paham dengan rancangan tu..benkerk pun ada gak..tapi sabo je lah..ye lah..since die baru lagi kan..but ada satu soklan ni paling payah nak jwb..'eh aizah, sape ye die ni?'..don't assume the whole artist in dunia kpop i know tau..i x phm lah dorang ni..before, my sis and meself pun same x kenal orang2 mcm kang ho dong lah, yoo jae suk lah etc etc..but kiteorang pandai2 r pikir..die ni maybe pelakon kot..comedian kot..tgk r conversation yg sedang berlangsung tu..dari situ pun kita dapat agak..so, don't ask me that kind of questions anymore..i can have my mood hilang terus dari excited2 nak tunjuk vids2 kpop yang best tu..

3. serious cakap..if you setakat minat only 1-2 songs from suju ke, wg ke, dbsk ke, ss501 ke etc etc..jangan r tengok variety show especially talkshows..sure x minat punya..ye lah..coz korang just minat lagu je kan..as for me..i can enjoy anything from kpop but not to certain orang..mesti minat gameshows je coz byk action..neway, dorang selalu tanye how did i know so many things and info about kpop celebs..easy jek..tengok lah dorangnye interviews..korang x rajin mana nak tau..

4. and to those yang baru jugak..sorry to say this but can u guys stop playing songs like sorry sorry or nobody..giler outdated..meself rasa dah dengar lagu tu macam thousands..no billion times..mana taknye..sekarang mana2 pergi pun lagu tu..bosan ada jugak..and honestly cakap..i x suka kpop songs being played by some random listeners..ntah..jangan tanye kenape..sometimes benda mcm ni pun x de reason why..pelik eh?..mmg pelik..

5. and recently i macam penat sket n malas nak update pasal kpop..terlalu banyak yang perlu diupdate..now, only 3 major groups and 2 that yang i keep updated..for sure lah dbsk, suju, wg, se7en n tae yang...yang lain2 tu nnt lah..newbies byk sgt..sekarang dengar 'teen top' which is a new group has risen..and dgr kate dapat ranking 1st after hot debut..tu pun nak kena tau..best x best..kalau best follow if not tinggalkan aje..XD

last but not least..hidup dalam dunia kpop mmg best and sgt enjoy..i gain giler ramai kawan from around the globe..just mention any country..mesti ada sorang dua..but perasan atau x..ia jugak seolah-olah mcm satu competition..siapa yang dapat news paling awal..masing2 nak tunjuk yg die lebih arif dalam dunia kpop ni..jujur cakap..meself pun ada jugak tp sometimes penat tu terasa sampai macam dah x larat dah..so, now just tunggu orang update kan ajek..x pun drop by jek kat regular blog or forum for personal updates..LOL

p/s: kepada sesape yang terasa bila bace my post kali..sorry lah ye..i x berniat pun nak marah2 kan korang di sini..just enjoy bila jumpe kiteorang yg dah lame giler kpop ni..and follow the flow..and korang akan understand mcm mana feel yg kiteorang rasa..XDDD

so, till then..*peace yo*



sesaje nak letak pic my luffy eunhyuk ni..comei kot..haha

23 comments:

gdyo_icecube said...

hahaha...marah nye kakak nih XD...

nobody, giler bosan..amat sgt..sorry aiza..i know u hardcore WG fans, me too..but nobody mmg dh nk muntah dgr..tp sorry2 still can la..n i think i still can listen to sorry2 for billion of times...*applause to the composer which i dun remember, is it YYJ??*

agaklah...byk rookies..i kejar yg ade lagu best^^

competition...OMG i scared bout this...but to be truth i make friends(around me) in kpop because i wanna copy videos, yelah kanke video2 kpop nih byk; dgn show lagi, even CF, n dance clip dr ntah mn2 dance school pun i download...so mntk skt kat org len..keji kan?? cr junior yg hardcore tanye..'bdk ade video br x??' so same2 trade video..kdg2 siap berjanji lg..ak download sgb, ko download strongheart, ak download briliant lagency ko download minami sineyo. kdg2 slalu bg yg 'rookie2 in kpop world' video lama, sbb diorg comfirm2 xtau..mintak video br^^ *evil smile*...but thx god..stakat nih xde kwn2/junior2 yg kate i keji sbb buat mcm nih. kat uitm nih still x jmpe mangsa..haha..XD

sharing is caring...why not kite musnahkan 'the competition' tradisi?? ^^

peace love,
yoyo

jkpureaddiction said...

aiza unnie is so right!!
skunk pindah melaka blaja kat utem ni.
Sangat2 la sakit hati. Bkn nak kater aper la..
The fact yang you stated uh tersangat la betul once i started studying in Malacca.
Agak sakit jiwa when I'm studying in Malacca. I'll tell you more and more stuff if i could.

BUT for now, in the place I study.. I can believe I'm the hardcore kpop . =.=
Can you believe that no one know Super Junior has moved to promote 'No Other' eventhough they stated that they're ELF?? O___O What kind of fan is that knowing such basic thing.

Plg uptodate yg jumpe kat sini, org taw lagu NU ABO. kk... x ley nak kutuk..but serious i'm so mad!!

i'll try to roger you or sms you abt what happened. i don't want to write so long about dissatisfaction about kpop people in melaka, where i'm going to study right now.

aizamia boojaejoong said...

yoyo..i agree with you..don't worry..i mean for the wg part..even i'm a hardcore fan but nobody song kinda boring to me..i x tau why..maybe coz people around me even yg bukan minat kpop pun played the song i've become mcm "lorh, lagu ni lagi ke?"..aish..i rasa kalau nobody x popular..maybe i still layan lagi kot..yang sorry sorry pun sama..aish..

rookies tuh pun agree jugak..nak x nak kena update jugak coz nak tau lagu yg dorang bwk tu best ke x..hu3..

competition tuh mmg ada around me tp byknye virtually lah..but virtually x kesah sgt lah kot since i x pernah jumpa dorang2 nih but i often heard from one of my best friend dlm kpop ni yg die selalu ada prob ngan certain group nih..bajet baguih..aish..tu lah..meself pikir bukan ke kite ni fans of kpop sepatutnye sharing2 but rupa2nya ada orang selfish mcm tu..tsk tsk tsk...

kalau kat kolej nih me lah source utama for vids coz i giler byk download masa time kat rumah dulu sampai x tau nak download apa dah..LOL

aizamia boojaejoong said...

chibi..it's ok..just cerita jek...bukan setakat kat mlk jek..kat mana2 pun..paling best..orang2 kat sini yg just knew about kpop claim that they aare fan when they just knew about them..mcm super junior contoh..geram bila tanye minat lagu sorry2 tapi mesti x tau tang lagu lain..adesss..sama mcm wg..last sem lagi best..ada sorang ni tanye my roomate pernah dgr x lagu so hot..me mcm "ha?..so hot?..wg nye ke?..uish..dorang baru nak tau ke?"..LOL

kadang2 kejam gak diri ni..bajet mcm..korang ni outdated r..haha..sebab apa tau..kita yang dah biasa ngan kpop ni kan selalu update..so bila jumpa people mcm nih..mesti rasa dorang outdated sket r..LMAO..

gdyo_icecube said...

org2 yg selfish nih x blh buat kwn!! haha...u know; i hate it when people try to compete in terms of update bla3, org ade life jgk igt nak buat menda tu jakah?

when some people r not uptodate usually i will; la~ dgr nobady lg ker?? why not listen to their new song 2DT?!!
i hope they r not msunderstand me, think that i wanna show off2..

wah~ if me also got high speed connection, me also will non-stop download..just like when i was at penang, i was not shuttin down my lappy for 2 weeks because of my download!! gila kan??

those people yg prasan n show off konon diorg nih amat up to date, tibai ja diorg dgn facts yg ssh org nak tau^^ *evil smile*

especially rookie2 dlm dunia kpop nnih, ungkit blk cerita2 5-6 thn lepas or even 10 years ago(in this kpop world, u r my senior aiza!!)..mst diorg takot!! percaya la~

aizamia boojaejoong said...

yoyo..couldn't agree more..serious betol..bile dorang2 ni mcm nak show off yg dorang sgt update mcm sgt membencikan..hu3..but apa leh buat..rookies mmg akan behave mcm tuh but kite yg mcm dah lama ni sumtimes letih sket r nak update..byk sgt news..aish2..

i do exactly like u said..show off sket ngan old facts baru dorang mcm..'owh..yeke?'..and i can see their face mcm berubah sket..hehe..dalam hati ni jahat jugak..ckp "i'm senior from u in this area..of course lah i know"..haha..

tp tu lah..kadang2 takut nak update2 kan dorang sgt2 nnt mesti ada ckp kite ni berlagak walhal intention baik nak share je kot..if not dia..takot friends die mesti akan ada yg bercakap kot..hu3..

senior in this kpop thingy mmg lah yoyo but now sekarang ni i believe kite setaraf dah..haha..n kdg2 u lagi update dari i ni yg dah menjadi seorang pemalas..LMAO

gdyo_icecube said...

hahahaha....kesian dorng, mst muka dasat!! nevermind, now only know who to respect; how to respect...

yakah rookie always like that??
>,< i think i was not like that before..hahaha...becoz im always respect people who r senior in kpop world and being good to me, unless they treat me like crap/or makes fun of me!!

i really2 think tht u r my senior, because u knew dbsk since they debut but me only know them after rising sun or something~ i really2 wish i was a kpop fans since HOT shinhwa days..because i lack of olds infos n videos...etc..technologies came too late in my life T^T


ps; i wish i can meet my 1st senior in kpop world, loss contact of her; athirah~ dunno her full name, can't remember her course, my craziness of kpop..thx to her^^

nor azizah ishak said...

AGREE!

hahaha...aku tak aa updated cam ko...
sbb,MALAS!

kalau artist tuh...yang org lama aku kenal aa..yang baru....sepesen...tak derk identity....

tapi,buat bodo je...biarlah pandir bersama2 labunya... :)

sabar ek!

inspector takleh marah2...
nanti kene jual...

aizamia boojaejoong said...

yoyo..jangan x tau..ada jek yang macam tu..i mean rookies lah but not all of them are like dat..most of them are good..

but to tell u the truth..not only rookies but some of them yg dah lame dalam dunia ni pun ada jugak perangai x best..ada info dun wanna share but pandai if dia x de info bout latest one dia datang cari kita..aigo~~..

owh..u lost contact already ke dengan die?..maybe insyaallah ada jodoh jumpa..^^

and i think just like u..wanna turn back time where da 1st generation still conquering the kpop industry like fin.k.l, h.o.t, shinhwa etc etc..now dah 3rd generation dah..it's ok..me pun dalam usaha to dig old vids but sayang kat utube byk channel yg dulu provide kpop vids yg best dah kena suspended..bengang kot..aduss..

aizamia boojaejoong said...

jah..betol2..sekarang terlalu byk update..sometimes rasa mcm x terikot tau..*sigh*..

haha..tau x pe..artist sekarang mempunyai concept yg hampir sama..kdg2 x nampak mana speciality-nye..so, we stick to the old ones lagi best kot..XDD

marah tu x lah..cume tegur jek..keke..so, jangan lah jual i k..XDDD

gdyo_icecube said...

huhu..yelah, i hope i can meet her again..

yalah, always think wanna back in time when the 1st generation still there..(although their hair r so...ROFL)

erm..i agree, byk yg dh deleted. for video...old YT dun have HD..most of the video r superLQ. now im in the middle of wanna download X-man, got 155 ep all of them..still wait for wifi, my housemate ckp die ade..if they connect wifi, i'll start download them..and continue my kangshimjang download^^

do u know how to use clubbox??
im sure clubbox is the best way to find old video, i used it once..in my uncle's deskstop..but now i forgot my id n password, if i install in my lappy also..i can't log in!! >,<

aizamia boojaejoong said...

yoyo..u nak download the whole x-man shows ka??..seriously?..nak download kat mana?..

haha..1st generation punye hair x yah cakap r..tgk rambut kangta, heejun, junsu, hyuk sebelum debut pun tau..belah tengah punya style tu..hahaha...

clubbox?..pernah try once but jarang dah..coz die dalam bahasa korea kan..bile try sekali then lupa2 kan sure akan lupa terus camner nak guna..hahaha...so sekarang ni download from usual place like pikeyenny, subbers forum n etc etc....hu3

gdyo_icecube said...

mmg nk download whole 155 ep. the best show ever weh!! hahaha...dlm soompi X-man thread ader link...

agakla~ tp ms tuh diorg nye rmbt plg style n popular..ms dulu2 kat sn pun ader gak, tp x dasat mcm diorg..ms dulu2 kita pun rasa rmbt tu elok sbb tu yg plg top ms tuh!!..cuma skrg je rs buruk..

tu la tggl skali..lupa terus...
pikeyenny?? ade ape kt situ?? kalo blh cr yg MQ pun xpe, HQ/HD besaq sgt video, pnt download...>,<

aizamia boojaejoong said...

kat soompi nye x-man thread?..die ada bagi direct link ek?..alright2..gonna stalk kat situ la plak..hehe..

kat pikeyenny tuh x de x-man tapi macam SGB, let's go dream team, invincible youth etc etc ada lah..if nak take a look..

www.pikeyenny.wordpress.com

dienye vids ada yang hq, mq n lq..tapi lq tu x de lah teruk sgt..still boleh lah..hehe..

i download most of my variety shows kat situ lah..hehe

gdyo_icecube said...

got sub x?? ok2..so kalo LQ pun ok, download LQ/MQ jerlah!!^^ thx for the link
aiza if u wanna download x-man dun forget tell me which one u download...later can exchange2...^^

btw, i got all x-man sub already!!

aizamia boojaejoong said...

yoyo!..u dah ada all yang sub punye x-man?..nampaknye x yah lah i download..haha..i amek jek dari u..lol..boleh kan?..kalau x boleh nak jugak..hahaha...

pikeyenny tu mmg all ada subs punye coz die record dari kbsworld kalau x silap r..hehe..yoyo, this saturday nak p times square insyaallah..jom kuar..haha..nama je dok shah alam..tp tgk lah..dah setahun..KL pun blom round lagi...XDDD

gdyo_icecube said...

yup..i got all softsub..ofcourse u can copy from me..^^

nak g, tp nk tgk duit dulu la, dh la TS tuh ade tmpt merbahaya..now im crazy buying brg online..uncontiusly order, but i dun have money pon^^;;;..ape2 hal dun forget tell me nah~

aizamia boojaejoong said...

hehehe..thankiess..nanti ada jodoh insyaallah kite jumpe and can xchange vids..hehe..

ts merbahaya?..nape?..

barang on9 serious lagi murah tapi nak p tgk jugak mystar collection tu..mana tau nak grab something..tgk r..i wanna wear something that highlighted me as kpop fan..LMAO..biasa lah..kite mesti tunjukkan minat kite..kalau bukan masa ni bila lagi..XDDDD...*evil smile*

gdyo_icecube said...

yalah bahaya, got mystar!! whenever u go, u will buy something!!! if got no meny, better dun go, because they r cekik darah org!! if dun buy anything..will back home with heartbroken!! hahaha

aizamia boojaejoong said...

insyaallah if ada tee yang lawo2 i grab one for meself..hehe..currently in mood to collect suju goodies since dbsk ones getting so much expensive with japan stuff..aigo~~..

XD..well, u r correct bout that..since duit pt ada lagi ni..guna sket dulu lah..i dah limit brape i nak guna for this..keke..

harap2 sabarkan je lah hati ni tgk stuff yg berlambak-lambak tu..XDDD

gdyo_icecube said...

aiza...try ask the aunty did bigbang crown's light stick already available?? n suju light stick too...

aizamia boojaejoong said...

sure2..nanti i tanyekan..insyaallah..
tapi kan yoyo seems mcm dah tuko plan lah pulak..adoiyai my friend nih..kiteorg ari tu nak travel ber4..then 2 of us x leh p then my friend sorang ni takut nak travel ber2..aish2..mintak2 jadi lah..if x..jalan sekitar s.alam lagi je lah...LOL

jija said...

Waahhh.. hyukkie sangat cute ohhh!! Pinjam bole?? XD

Honestly, I agree lah with what you said. Bila sampai dekat UiTM segamat ni, ada jugak la dengar orang play lagu Kpop. Tapi yg x boleh tahan bila play lagu yg popular tapi DAH LAMA. EG, Nobody, Sorry Sorry.

Suka lagu tu memang suka, tapi sekarang dah macam2 lagu baru diaorang ada.

Lama2 bila ramai sangat orang dah suka lagu tu and lagu tu dimainkan di mana2, eg malaysian's radio station, rasa macam muak pulak.

And i agree with some of your comments. Ada orang yang baru minat satu dua lagu satu2 artis tu dah cakap dia peminat artis tu. I think they only like the SONG, not the artist generally, kan?

Anyway I think fashion rambut belah tengah dulu tu comel gilaaa la XDD hehehe.... That's how i fall golek2 for Yunho, bila tengok MV Dana, Diamond dulu XD

ooohhhh. Kpop. Sekarang jija belum ada laptop sendiri so tak boleh nak update myself pasal Kpop sangat. OOOHHHH. Sangat sedih oh. T_______T

Till then, I'll come back to spazz!

Blogroll!~