TVXQ..SUPER JUNIOR..BIG BANG..SS501..SHINEE..2PM..2AM..FT ISLAND..MBLAQ..B2ST..UKISS..ZE:A..WONDER GIRLS..2NE1..4MINUTE..KARA..T-ARA..SE7EN..JUNG JI HOON..LEE HYORI..INFINITE..BLOCK B..BOYFRIEND..SITI NURHALIZA..YAMAPI..

Followers

Sunday, July 11, 2010

rumah vs hostel....



kali ni meself nak bercerita pulak pasal bezanya kehidupan kat hostel and kat rumah..meself mcm rasa lah macam diri ni kan ada dua orang coz perangai kat hostel lain and bila balik rumah lain..i mean cara kehidupan tu yang berbeza agaknya..ye lah kat rumah kan kita bebas lakukan apa je tapi kat hostel dikelilingi kawan2 mesti lah lain sket, ye x?..jom kita bezakan..ini ikut pandangan meself lah..x tau lah korang macam mana..

1. makan
- bab ni paling sensitif coz kat sini lah yang selalu membuatkan duit ptptn kita macam air..oleh sbb meself ni orang yang kuat makan..ha, mmg habis lah duitnya..dalam satu hari..paling kurang pun rm10 kot..makan skang dah mahal ok..haha..baru duit makan belom lagi duit belanja yang lain..

- kalau dok kat rumah kan best..makanan disediakan..makan jek bila2 masa and dah tentulah sedap..biasa lah..mak yang masak kan..and paling penting x segan nak amek nasi or lauk bergunung and bersenduk-senduk..XDD

2. tido
- kalau kat umah kan..mesti leh tido bila2 masa and bangun bila kita rasa mata ni dah boleh bukak kan?..and lagi satu x de lah segan nak tido lasak ke..air liur meleleh sampai buat peta dunia kat atas bantal tu..hahaha..

- lain kalau kat hostel..ye lah..tido ngan kwn..sopan jek..tapi satu jek..sape yang berdengkur tu mesti x leh elak..meself x tau lah kalau kite ni berdengkur ke x..well, x de lah kot coz my friend x ngadu ape pun..haha..

3. mandi
- ni lagi satu..kalau kat umah tu..bila2 jek boleh mandi..yg plg best..x nak mandi pun x pe..orang x kesah..haha..and kalau berjam-jam nak dok bwh shower tu pun no hal lah orang kate..

- kalau dok kat hostel ni..ye lah..nak g kelas kan..mesti lah mandi..nanti kelas bau asam boi plak..haha..and time mandi mesti kejap coz orang lain pun ada kelas gak..bukan kite sorang je ok?..so, kalau teringin nak mandi sejam dalam bilik air tu, bangun ler awal dari yang lain..baru ler leh buat macam bilik air sendiri..haha..

rasa2 nye sampai sini dulu lah celotehnye..nanti panjang2 korang bosan asyik dok mengadap words yang pjg ni je kan..so, tunggu lah post yang akan datang..ciao..hehe




pic kat atas ni x de kena mengena dengan post ni tapi meself suka khunho ok..hehe..2pmshinee love....XDD

9 comments:

姿柯瑩柯dgdd憶曾g智曾 said...

天下沒有意把鑰匙,可以打開所有的門............................................................

gdyo_icecube said...

hoho..the best par...mkn byk2 kat rmh!!! sdp2 plak tuh...n..bab mndi!! blh mls mndi!! kat sn kn mandi!! =.=^;;


tapi kat sn..if nak online 48jam pun xde sape nk mrh!! kat umah..kn mrh ngn ibu..T^T

aizamia boojaejoong said...

haha..tau x pe..but me kat home pun on9 24 hours...LOL..mom n dad dah x tau nak ckp pe dah..x kuasa lagi..LMAO

gdyo_icecube said...

my mom amat mrh!! huhu..slalu gadoh..so i slalu lari rmh blk kmpg sbb kat kmpung buat prangai mcm tuh, my opah x mrh..~ hahaha...

aizamia boojaejoong said...

hahaha..kat rumah opah ada net ke?..opah mana nak sgt marah..orang syg cucu..hahaha..

me ayah bising r..bil elektrik die melambung...XDDD

gdyo_icecube said...

hahaha..pki broadband...but if wanna download go to cc...free wifi^^
my mom also mad at me bcoz bill..but she lg2 mrh sbb i mls buat keje rmh!!! hahahahah

盈廖生家秀蔡 said...

累了嗎?來杯咖啡休息一下吧!............................................................

jija said...

Sangat setuju ohhh....
Senior dekat sini tak bagi mandi lama2.
Tapi diaorang mandi lama2 takpe.
GRRRR.

aizamia boojaejoong said...

hahaha..jija tau x pe..but kiteorang dah senior sikit r..n kat dalam rumah pun semuanye kawan2..so ok lah..only got 2 adek in my house..tp kiteorang x de r kejam kan..haha

Blogroll!~